2017 års tävlande

musikanter

2017 års tävlande

musikanter

2017 års tävlande

musikanter

Och vinnarna blev:

Bästa grupp

1:a Pris – Dra en banjo a Pris
2:a pris- Vagabönderna
3:e Pris – Cover Six

Bästa soloartist

1:a Pris – Ruben – One man band
2:a Pris – Lydon Peacock
3:e Pris – Kristian Stipe

Samy

Jag är en soloartist som spelar akustisk gitarr och sjunger lite av allt.

Samysmusik på Facebook

Kent Jensen

Fredrik Hallström

Jag kommer att spela och sjunga akustiska låtar, oftast folk och blues, av bland annat Bob Dylan, The Doors och Tom Waits. Jag kommer också spela vissa skrivna av mig själv.

Perry & the pacemakers

Perry & the pacemakers är en akustisk sånggrupp som spelar pärlor från (och berättar om) popens födelse! En musikalisk resa från 50-talets tidiga Doo Wop fram till 60-talet då Beatles erövrade världen. Vi spelar på alla scener från fester och föreningar, till pubar och klubbar – och nu också – gatan! Då blir det två gitarrer och bas plus stämsång! Vid andra tillfällen kan vi komplettera med keyboard och trummor. Må solen alltid lysa över Mariefred!

YouTube

Robina Xel

– På SM förra året så gick en gubbe kvickt förbi mig och sa ”För högt!”.

Håll avstånd och se årets troligtvis mest högljudda, icke-förstärkta akt bestående av Robina Xel’s extrema sång och hens trogna akustiska gitarr. Här spelas eget-skrivet material samt covers på låtar som ingen brukar känna igen. Så ha kul, ta med er öronskydd och njut av ett drag som endast SM-veteranen Robina Xel kan erbjuda.

FaceBook

The Grand Station

Anita Mederyd Sång, Johan Klintsäter, Gitarr och sång och Oscar Rask, trummor slagverk. Har släppt en ny livekonsert Live at Steamy Stations part 1. Sommarturné med start 20 april i Linköping, #lasttourstanding.

Good ena´ff

från Stockholm som består av fyra medlemmar som spelar gitarr, bas, trummor, dragspel, charango och lite annat smått och gott. De gillar stämsång och Bob Dylan, och vem gör inte det?

Bengt Sjöberg

Dr.Robert Fors

Har jobbat som yrkesmusikant sedan 1989. Spelar mycket eget matrial men kör även covers av Ebba grön,Thåström,imperiet,Cornelis vreeswijk,Birger sjöberg,ruben Nilsson mfl

dr-robert-fors.se

LappSus

Två norrbottningar som ute i förskingringen (Stockholm) hittat varandra genom musik. Spelar det mesta men har de senaste åren allt mer dragits mot Country Music.

Med glimten i örat

Två pensionerade men passionerade underhållare med glimten i örat.
Bröderna Christer och Anders bjuder på äkta värmländsk humor blandat med visor och stämsång.
Vår motto är att musiken ska gå hem innan publiken går hem.
Vi har även en poddradio, så vill någon bli intervjuad fixar vi det i pausen.

Adressen till vår podd är www.glimten.se

Lydon Peacock

Solo Artist playing rock covers. Based in London.

http://www.lydonpeacock.com/

Vagabönderna

Vagabönderna sjunger visor om drängslagsmål och luffardrömmar!
Glade Gustav – Bälgaspel
Hiskelige Henrik – Hängbjörk
LösdrivarLasse – BanjoBatterist
Gustav Fasa – Diverse strängar

Lilybelle med B

debuterade i gatumusik SM 2016 och har sedan dess varit aktiv Singer-songwriter och både spelat in eget material och spelat live på olika scener i Sörmland och Västmanland. I år kommer Västerås tjejen Marielle med duon Lilybelle med B.

Grassroot Pickers

Grassroot Pickers spelar amerikansk Bluegrass. Sång (ofta flerstämmig), gitarr, banjo och bas. Består av Christer och Lena Odén, Strängnäs och Bosse Gustavsson, Eskilstuna.

Cover Six

Cover Six, bandet för era fester och speciella tillfällen. Ett band med Mariefredsanknytning och ett gäng sköna gubbar från Mariefred/Stockholm. Vi spelar allt från gammalt till nytt.

Parsifals portabla karamellkapell

Parsifals portabla karamellkapell har turnerat över hela världen, spelat på gator och torg, i parker och palats, i slott och i kojor. De har varit verksamma som hovmusikanter i Syldavien, vikarierat som beriden musikkår i Ankara och kommit bort sig alldeles i Mjölby. De har rest långt och länge, med atlantångare, kamelkaravan, zeppelinare, och rälsbuss, och på lördag beräknas de anlända till Mariefred.
Då ska harmoniumet vara pumpat och klart, bastuban krökt och saxen slipad. Koffertbatteriet kommer att vara laddat och stämbanden töjda till bristningsgränsen. Och med sig kommer de att ha en audiell pralinask med gamla och nya favoriter från, om inte hela, så i alla fall bitar av världen, noga utvalda särskilt för dig. Låt dig väl smaka!

Ruben – The One Band Man

Då var det dags igen!
Jag är ett litet enmansband som saknar min titel

Facebook

Smallconnection

Med de bästa låtarna från 60-talet och framåt tar vi er med på en hitkavalkad genom årtiondena. 100% live med gitarr bas och sång.

Smallconnection.se

Benny Boy & Belle Irene

Benny Boy & Belle Irene består av syskonparet Benny Vidlund och Irene Vidlund. Vi har båda en lång erfarenhet som musiker, då vi ingått, och ingår i olika musikkonstellationer. Vi har bl a en duo som spelar covers, då heter vi Duo Vidlund. Nu kan vi även presentera oss som en countryduo som spelar unplugged med banjo, slideguitarr, gitarr, akustisk bas och sång . Repertoaren innehåller kända countryinspirerade låtar med egna arrangemang.

Julius

Jag skriver låtar från hjärtat ut i rymden, om några ord skulle fastna skulle jag bli glad. Jag vill trycka där det gör ont, som en massage för själen.

Patrik & Nina

Duo som spelar gitarr och sjunger rockcovers.

Kristian Stipe

Jag bjuder på ett stycke traditionell svensk sommar med mina vackra, sorgliga, glada och naturromantiska visor, till kompet av cittern (ett äldre stränginstrument). Jag är först och främst låtskrivare och framför egna melodiska och poetiska visor i stil med t ex Dan Andersson, samt nyskriven folkmusik. Vi ses!

Lyssna här!
Eller här!
Och här! 

Dra en banjo

Vi heter Dra en banjo och lirar kända låtar, allt från svenska visor till hårdrock, men omgjorda till bluegrass-umpa.

draenbanjo.se

Kungens Favoriter

Janne Höijer

Can collector

Akustisk gitarrmusik med sång och munspel.

Petra med gitarren

Jag spelar egna och andras låtar instrumentalt och med sång på akustiska gitarrer. Jag tycker om alla möjliga stilar, från country och klassik till folkmusik och pop. Det får gärna vara fullt ös, men jag gillar också lugna låtar.

YouTube

Erik Bring

Erik Bring har backpackat i världen i över ett år, hunnit utbilda sig till ingenjör, jobbat som flyttkarl och spenderat ett halvår med att resa genom Sverige, boendes i sin folkabuss. I sina sånger använder han det svenska språket för att personligt skildra både geografiska, klass- och inre resor samt belysa de problem och det fina det innebär att vara människa. Musikaliskt rör sig Erik Bring mellan artister som: Winnerbäck, Håkan Hellström och Thåström.

Facebook/erikbringartist

The Panoply Steelband

The Panoply Steelband utgörs av ett dussin steelpan-spelande musikanter. Instrumenten tillverkas av gamla oljefat och är mest förknippade med karibiska toner såsom soca och calypso, men de gillar att spela det mesta! På repertoaren har de arrangemang av både väl- och okänd reggae, pop, rock, disco och electronica, som får ett unikt sound när de framförs på deras tunnor.

Youtube

GoodOl’SongSingers

GoodOl’SongSingers spelar Americana-musik med bl.a. gitarrer, ukulele, dobro och munspel.

Arrangör:
imariefred.nu

Huvudsponsorer

©2017 företagarföreningen imariefred.nu

webb: Studio Annvelu